Τα πιο υγιεινά & δροσερά καλοκαιρινά φρούτα

  • Post category:Tips

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που τα φρούτα βρίσκονται στο απόγειο της φρεσκάδας και της γεύσης τους. Αναζητώντας λίγη δροσιά, τα φρούτα κατά την καλοκαιρινή περίοδο, μας προσφέρουν γεύση, αναζωογόνηση και την ενυδάτωση που χρειάζεται ο οργανισμός μας.

Ποια είναι όμως τα πιο υγιεινά φρούτα και τι μας προσφέρουν;

Σταφύλια

Τα σταφύλια σηματοδοτούν την έναρξη του καλοκαιριού. Πέρα από ένα γευστικό & δροσερό φρούτο, το σταφύλι βοηθά και στη θωράκιση προστασίας της υγείας μας, καθώς αποτελούν πηγή των βιταμινών C,A & K, ενώ ταυτόχρονα, για όσους προσέχουν τη διατροφή τους, δεν επιβαρύνουν τον οργανισμό με περιττές θερμίδες.

Καρπούζι

Ο βασιλιάς του καλοκαιριού! Το καρπούζι, προσφέρει τη δροσιά που όλοι έχουμε ανάγκη το καλοκαίρι, καθώς αποτελείται κυρίως από νερό. Περιέχει επίσης λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό που συσχετίζεται με τη μείωση του κινδύνου καρκίνου.

Βατόμουρα

Τα βατόμουρα είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά που βοηθούν φυσικά τον οργανισμό από την αποτροπή της πρόωρης γήρανσης. Επίσης είναι πλούσια σε βιταμίνη C, φυτικές ίνες και φλαβονοειδή που συμβάλλουν στη σωστή λειτουργία της καρδιάς και του εγκεφάλου.

Βερίκοκα

Τα βερίκοκα είναι γεμάτα με βιταμίνες Α και C, που συμβάλλουν στην υγεία των ματιών και του ανοσοποιητικού συστήματος. Είναι επίσης πηγή φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών που συμβάλλουν στη φυσική προστασία του οργανισμού από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες οδηγούν στην πρόωρη γήρανση.

Πεπόνι

Φυσικά, δε θα μπορούσαμε να αφήσουμε εκτός λίστας το πεπόνι. Οι περισσότεροι δείχνουν την προτίμησή τους στο πεπόνι λόγω της γλυκιάς του γεύσης. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι το πεπόνι έχει επιπλέον πλούσια διατροφική αξία και μάλιστα με ελάχιστες θερμίδες. Επιπλέον, το πεπόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, η οποία είναι ιδιαίτερα ευεργετική για τα μαλλιά.

Επιλέγοντας να εντάξετε τα φρούτα στη διατροφή σας ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ενισχύετε το ανοσοποιητικό σας, προσφέρετε λάμψη στο δέρμα και τα μαλλιά σας και τέλος, ενυδατώνετε φυσικά τον οργανισμό σας.

← Όλα τα άρθρα
You are currently viewing Τα πιο υγιεινά & δροσερά καλοκαιρινά φρούτα